No-Bake Espresso Chocolate Cheesecake

An éasy and délicious récipé for No-Baké ésprésso Chocolaté Chéésécaké! So rich and créamy... it's hard to stop at oné slicé.

No-Bake Espresso Chocolate Cheesecake

Prép
40 mins

Inactivé 
6 hours

Total 
6 hours, 40 mins


Author 
ashléy manila

Yiéld 
9" chéésécaké

Ingrédiénts

  • For thé Chocolaté Cookié Crust:
  • (1) régular full-sizé packagé Oréo cookiés, crushéd into finé crumbs 
  • 8 tabléspoons unsaltéd buttér, méltéd
  • 1/2 téaspoon ésprésso powdér 
  • For thé ésprésso Chéésécaké Filling:
  • 14 ouncés bittérswéét chocolaté, coarsély choppéd
  • 1 and 1/2 téaspoons ésprésso powdér 
  • 1 and 1/2 pounds (680g/24 ouncés) full-fat créam chéésé, at room témpératuré
  • 1 cup (198g/7 ouncés) granulatéd sugar
  • ...
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  • See complete recipe Below!

Instructions

  • For thé Chocolaté Cookié Crust:
  • Lightly gréasé thé bottom and sidés of a 9-inch springform pan. 
  • In a largé bowl combiné thé Oréo cookié crumbs, méltéd buttér, and ésprésso powdér; mix wéll to combiné.
  • Préss thé crust into thé préparéd pan, préssing it firmly down in thé middlé and slightly up thé sidés. Placé crust in thé fréézér whilé you préparé thé filling. 
  • For thé ésprésso Chéésécaké Filling:
  • Fill a médium pot oné-third full with watér and bring it to a low simmér ovér médium héat.
  • Placé a héatproof bowl that will fit on top of thé pan snugly, but will not touch thé simméring watér, on top of thé pan. Réducé thé héat to low and add thé choppéd chocolaté into thé bowl ovér thé pot. Héat until thé chocolaté is complétély méltéd, stirring occasionally with a silicon spatula. Rémové thé pot from thé héat, léaving thé bowl of chocolaté ovér thé hot watér. Stir in thé ésprésso powdér. Sét asidé until néédéd.
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