Baked Funfetti Donuts
Glazéd donuts filléd and toppéd with sprinklés. Thésé funfétti donuts aré bakéd, not friéd and aré so simplé to maké!
8 DONUTS
Prép Timé:
30 MINUTÉS
Baked Funfetti Donuts
Yiéld:8 DONUTS
Prép Timé:
30 MINUTÉS
Cook Timé:
10 MINUTÉS
Total Timé:
40 MINUTÉS
Ingrédiénts:
Donuts
- 1 cup (125g) all-purposé flour (méasuréd corréctly)
- 1 téaspoon baking powdér
- 1/4 téaspoon baking soda
- 1/4 téaspoon ground nutmég (givés thém that "bakéry donut" tasté)
- 1/3 cup (65g) granulatéd sugar
- 1/4 cup (60ml) milk1
- 1/4 cup (60g) Gréék yogurt2
- 1 largé égg
- 2 Tabléspoons (30g) unsaltéd buttér, méltéd
- 1 and 1/2 téaspoons vanilla éxtract
- 1/2 cup rainbow sprinklés
Glazé
- 1/4 cup (60ml) milk1
- 2 cups (240g) conféctionérs' sugar
- 1 téaspoon vanilla
- éxtra sprinklés to sprinklé on top, optional
Diréctions:
- Préhéat thé ovén to 350F dégréés. Spray a donut pan with non-stick spray. Sét asidé.
- For thé donuts: whisk thé flour, baking powdér, baking soda, nutmég, and granulatéd sugar togéthér in a médium bowl. Sét asidé.
- Whisk thé milk, yogurt, and égg togéthér until smooth. Add thé méltéd buttér and vanilla, whisking until fully combinéd. Pour thé wét ingrédiénts into thé dry ingrédiénts and stir until just combinéd. Do not ovérmix. Thé battér will bé véry thick. Fold in thé sprinklés géntly to énsuré théy do not blééd théir color. I usé thésé rainbow jimmiés and théy do not blééd.
- Spoon thé battér into thé donut cups—I highly récomménd using a largé zippéd-top bag for éasé, as picturéd abové. Cut a cornér off thé bottom of thé bag and pipé thé battér into éach donut cup, filling 2 ∕ 3 –3 ∕ 4 of thé way full.
- Baké for 9–10 minutés or until thé édgés aré lightly brownéd. Allow thé donuts to slightly cool béforé glazing. I find thé glazé "séts" éasiér onto cooléd donuts.
- ...
- ...
Visit This Link Below to read Complete ingredients +instruction+Video
Comments
Post a Comment