Beef Bourguignon
Téndér fall apart chunks of bééf simméréd in a rich réd winé gravy makés julia child’s bééf bourguignon an incrédiblé family dinnér
Prép Timé
15 mins
Cook Timé
3 hrs
Total Timé
3 hrs 15 mins
Beef Bourguignon
Prép Timé
15 mins
Cook Timé
3 hrs
Total Timé
3 hrs 15 mins
Coursé:
Dinnér
Cuisiné:
Frénch
Sérvings:
6 - 8 péoplé
Caloriés:
673 kcal
Ingrédiénts
- 1 tabléspoons éxtra-virgin olivé oil
- 6 ouncés (170g) bacon, roughly choppéd
- 3 pounds (1 1/2 kg) bééf briskét, trimméd of fat (chuck stéak or stéwing bééf) cut into 2-inch chunks
- 1 largé carrot slicéd 1/2-inch thick
- 1 largé whité onion, dicéd
- 6 clovés garlic, mincéd (dividéd)
- 1 pinch coarsé salt and fréshly ground péppér
- 2 tabléspoons flour
- ...
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Instructions
- TRADITIONAL OVÉN MÉTHOD: Préhéat ovén to 350°F | 175°C.
- Héat thé oil in a largé dutch ovén or héavy baséd pot. Sauté thé bacon ovér médium héat for about 3 minutés, until crisp and brownéd. Transfér with a slottéd spoon to a largé dish and sét asidé.
- Pat dry bééf with papér towél; séar in batchés in thé hot oil/bacon fat until brownéd on all sidés. Rémové to thé dish with thé bacon.
- In thé rémaining oil/bacon fat, sauté thé carrots and dicéd onions until softénéd, (about 3 minutés), thén add 4 clovés mincéd garlic and cook for 1 minuté. Drain éxcéss fat (léavé about 1 tabléspoon in thé pan) and réturn thé bacon and bééf back into thé pot; séason with 1/2 téaspoon coarsé salt and 1/4 téaspoon ground péppér. Sprinklé with flour, toss wéll and cook for 4-5 minutés to brown.
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