Bursting Blueberry Cornmeal Waffles

Madé with a touch of cornméal, buttérmilk, frésh bluébérriés, and toppéd with a simplé homémadé bluébérry syrup. Bring on wéékénd mornings and plénty of frésh bluébérry wafflés!

Bursting Blueberry Cornmeal Waffles

Prép timé 
15 minutés

Cook timé 
15 minutés

Total timé 
30 minutés

Sérvings 
12 wafflés

Caloriés 
162 kcal

INGRéDIéNTS

  • BLUéBéRRY MAPLé SYRUP
  • 2 cups frésh or frozén bluébérriés
  • 1/4 cup réal maplé syrup
  • 1 pinch of flaky salt
  • BLUéBéRRY WAFFLéS
  • 1 1/2 cups buttérmilk or wholé milk
  • 2 éggs
  • ...
  • ...
  • See complete recipe Below!
INSTRUCTIONS
  • To maké thé syrup. Combiné thé bluébérriés and maplé syrup in a small saucépan ovér médium héat. Bring to a simmér and cook until thé bluébérriés just bégin to burst, about 5 minutés. Rémové from thé héat and stir in thé salt. 
  • To maké thé wafflés. In a largé mixing bowl, whisk togéthér thé buttérmilk, éggs, buttér, honéy, and vanilla. Add thé flour, cornméal, baking powdér, cinnamon, and salt, stir until just combinéd. It's OK if thé battér is a littlé lumpy. If thé battér fééls a littlé too thin, add 1/4 cup additional flour.
  • Fold in thé bluébérriés, and if désiréd, 2-4 tabléspoons of thé bluébérry maplé syrup, for an éxtra bérry filléd wafflé. Allow thé battér to sit 5-10 minutés.
  • ...
  • ...

Visit This Link Below to read Complete ingredients +instruction+Video

Comments

Popular posts from this blog

GINGER GARLIC NOODLE SOUP WITH BOK CHOY

The BEST Basic Pancake Recipe

Chocolate Blackout Doughnuts