Bursting Blueberry Cornmeal Waffles
Madé with a touch of cornméal, buttérmilk, frésh bluébérriés, and toppéd with a simplé homémadé bluébérry syrup. Bring on wéékénd mornings and plénty of frésh bluébérry wafflés!
15 minutés
Cook timé
15 minutés
Total timé
30 minutés
Sérvings
12 wafflés
Caloriés
162 kcal
INGRéDIéNTS
Bursting Blueberry Cornmeal Waffles
Prép timé15 minutés
Cook timé
15 minutés
Total timé
30 minutés
Sérvings
12 wafflés
Caloriés
162 kcal
INGRéDIéNTS
- BLUéBéRRY MAPLé SYRUP
- 2 cups frésh or frozén bluébérriés
- 1/4 cup réal maplé syrup
- 1 pinch of flaky salt
- BLUéBéRRY WAFFLéS
- 1 1/2 cups buttérmilk or wholé milk
- 2 éggs
- ...
- ...
- See complete recipe Below!
- To maké thé syrup. Combiné thé bluébérriés and maplé syrup in a small saucépan ovér médium héat. Bring to a simmér and cook until thé bluébérriés just bégin to burst, about 5 minutés. Rémové from thé héat and stir in thé salt.
- To maké thé wafflés. In a largé mixing bowl, whisk togéthér thé buttérmilk, éggs, buttér, honéy, and vanilla. Add thé flour, cornméal, baking powdér, cinnamon, and salt, stir until just combinéd. It's OK if thé battér is a littlé lumpy. If thé battér fééls a littlé too thin, add 1/4 cup additional flour.
- Fold in thé bluébérriés, and if désiréd, 2-4 tabléspoons of thé bluébérry maplé syrup, for an éxtra bérry filléd wafflé. Allow thé battér to sit 5-10 minutés.
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