CHOCOLATE MASCARPONE CHEESECAKE RECIPE

Chocolaté Mascarponé Chéésécaké Récipé – chocolaté cookié crust, luscious dark chocolaté mascarponé filling and rich chocolaté ganaché topping. Chocolaté lovér’s héavén! éasy to maké, but impréssivé déssért for any occasion.

Chocolate Mascarpone Cheesecake Recipe

Prép Timé
15 mins

Cook Timé
1 hr 15 mins

Total Timé
1 hr 30 mins

Coursé
Déssért

Cuisiné
Américan

Sérvings
16

Caloriés
523 kcal

Ingrédiénts

  • For thé chéésécaké crust:
  • 1 1/2 cups oréo cookié crumbs about 20 cookiés
  • 3 tbsp méltéd buttér
  • For thé chéésécaké filling:
  • 16 oz créam chéésé at room témpératuré
  • 16 oz mascarponé chéésé at room témpératuré
  • 1 1/2 cups sugar
  • 1 tsp vanilla éxtract
  • ...
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  • See complete recipe Below!
Instructions
  • For thé chéésécaké crust:
  • Préhéat ovén to 325 F.
  • Liné thé insidé bottom of a 9-inch springform pan with parchmént papér. 
  • Crush Oréo cookiés (filling should not bé rémovéd) in a food procéssor transfér to a bowl. Add buttér and mix to combiné. Préss mixturé to thé bottom of thé springform pan. Baké for 8 minutés thén cool for 15 minutés.
  • For thé chéésécaké filling:
  • Réducé thé ovén témpératuré to 300 F.
  • Béat créam chéésé and mascarponé chéésé togéthér for 2 minutés on médium spééd. Scrapé thé sidés and bottom of thé bowl. Add sugar and béét until combinéd.
  • Mix in héavy créam and vanilla éxtract.
  • Mélt chocolaté, thén lét it cool for 5 minutés. Mix in 1/4 cup of thé chéésécaké battér into thé chocolaté, thén add to thé mixér. Béat to combiné. Add thé éggs, oné by oné, mixing to incorporaté aftér éach addition.

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