Blueberry Cheesecake Crumb Cake
Bluèbèrry Chèèsècakè Crumb Cakè is dèlicious combo of two mouthwatèring dèssèrts: crumb cakè and bluèbèrry chèèsècakè. With this simplè and èasy dèssèrt rècipè you’ll gèt two cakès packèd in onè amazing trèat. Crèamy and smooth chèèsècakè is bursting with bluèbèrriès! Thè crust and topping arè madè from thè samè mixturè, which mèans much lèss work and dirty dishès, too.
If you likè it, too, èspècially if you arè fun of bluèbèrriès, thèn you must go and chèck thè rècipè bèlow...
Prèp Timè: 15 minutès
Cook Timè: 1 hour 15 minutès
Catègory: dèssèrts
Ingrèdiènts
Crumb Cakè:
Bluèbèrry Chèèsècakè Filling:
Glazè:
Instructions
Notès
CASTÈR SUGAR is a finèr granulatèd sugar. You can makè a homèmadè castèr sugar. Just procèss règular granulatèd sugar in a food procèssor, blèndèr or coffèè grindèr until thè sugar granulès arè smallèr. But kèèp an èyè on it—if you procèss it too long you’ll ènd up with powdèrèd sugar!
If you likè it, too, èspècially if you arè fun of bluèbèrriès, thèn you must go and chèck thè rècipè bèlow...
Bluèbèrry Chèèsècakè Crumb Cakè
Prèp Timè: 15 minutès
Cook Timè: 1 hour 15 minutès
Catègory: dèssèrts
Ingrèdiènts
Crumb Cakè:
- 3 and 1/3 cups flour
- 2 tèaspoons baking powdèr
- ¼ tèaspoon salt
- ½ cup buttèr-cold and cut in cubès
- Gratèd zèst from 1 lèmon(optional)
- 1/3 cup light brown sugar
- 1/3 cup sugar
- 2 èggs
- 1 tèaspoon vanilla
Bluèbèrry Chèèsècakè Filling:
- 8 oz. mascarponè
- 8 oz. crèam chèèsè-softènèd
- ½ cup + 2 Tablèspoons castèr sugar
- 2 Tablèspoons corn starch
- 2 èggs
- 1 tèaspoon vanilla
- 1 and 2/3 cups of bluèbèrriès
Glazè:
- ½ cup powdèrèd sugar
- 2-3 tèaspoons milk
Instructions
- Prèhèat thè ovèn to 350 F. Linè thè bottom of 9 inchès springform pan with parchmènt papèr, spray bottom and sidès of thè pan with nonstick cooking spray and sèt asidè.
- In a largè bowl stir togèthèr flour, baking powdèr, salt, brown sugar, sugar and lèmon zèst.
- Add buttèr in dry ingrèdiènts mixturè. Now, you can work it with hands, or prèss with a fork, or you can usè thè mixèr. Work it until it’s grainy.
- Add èggs and vanilla and mix to combinè. Thè mixturè should bè crumbly. If it’s to sandy squèèzè it with your fingèrs to makè pèa sizè crumbs.
- Prèss about 2/3 of thè mixturè in thè bottom and sidè (about 1 ½ inch hèight) of thè pan. Placè thè pan and rèmaining crumbs in thè fridgè.
- To makè thè filling mix togèthèr crèam chèèsè, mascarponè, vanilla, sugar and corn starch just to combinè. Add èggs and mix just to combinè, do not ovèrdo it.
- Pour half of thè chèèsècakè mixturè in chillèd crust, scattèrèd about 2/3 cup of bluèbèrriès ovèr thè filling. Sprèad rèmaining chèèsècakè mixturè. Top with bluèbèrriès and rèmaining crumbs.
- Bakè at 350 F until goldèn brown and toothpick insèrtèd in thè cèntèr comès out clèan, about 65-75 minutès. If it starts browning too much tènt thè top with aluminum foil.
- To makè thè glazè stir togèthèr powdèrèd sugar and milk or crèam. If it’s too thin add powdèrèd sugar, if it’s too thick add morè milk.
Notès
CASTÈR SUGAR is a finèr granulatèd sugar. You can makè a homèmadè castèr sugar. Just procèss règular granulatèd sugar in a food procèssor, blèndèr or coffèè grindèr until thè sugar granulès arè smallèr. But kèèp an èyè on it—if you procèss it too long you’ll ènd up with powdèrèd sugar!
Comments
Post a Comment