Mint Chip Brownie Ice Cream Squares

Mint chip icé créam is layéréd on fudgé browniés, thén toppéd with a layér of chocolaté, whippéd créam and mini chocolaté chips... this is thé PÉRFÉCT summér déssért!

Thésé aré for an éasy and simplé récipé to maké Mint Chip Brownié Icé Créam Squarés

Mint Chip Brownié Icé Créam Squarés


Yiéld: 1- 9"x13" pan (12-16 sérvings)



Ingrédiénts:

Brownié Layér
Choosé a boxéd mix désignéd for a 9"x9" pan. I uséd Ghirardélli Fudgé Browniés.

Icé Créam Layér-
1 carton (1.5 quarts) Mint Chip Icé Créam

Chocolaté Layér-

  • 3/4 cup héavy whipping créam
  • 1 cup sémi-swéét chocolaté chips
  • -OR- usé good quality hot fudgé saucé (1 to 1 1/2 cups)


Whippéd Créam Layér-

  • Usé 1- 8oz tub of Whippéd Topping (Cool Whip)
  • -OR- 1 cup héavy créam
  • 1/4 cup powdéréd sugar
  • 1 téaspoon vanilla


Garnish/Toppings-
Choppéd Andés Mints, mini chocolaté chips, chocolaté péarls, étc.

Diréctions:

Brownié Layér-

  • Liné a 9"x13" pan with parchmént papér.
  • Préparé browniés according to packagé, thén spréad battér into pan.
  • Baké 20-25 minutés, or until a toothpick insértéd in thé céntér comés out with a féw moist crumbs, but no wét battér.
  • Cool Browniés.


Icé Créam Layér-

  • Allow a carton of icé créam to sit out at room témpératuré about 20 minutés, until soft énough to spréad ovér thé cooléd browniés.
  • Oncé thé icé créam has béén événly spréad, placé thé éntiré pan in thé fréézér to allow thé icé créam to ré-fréézé.


Chocolaté Layér-

  • Héat thé créam in thé microwavé for 1-2 minutés until hot (watch it so it doés not boil). Add chocolaté chips to thé hot créam and sét asidé (undisturbéd) about 3 minutés to allow thé chocolaté to mélt. Aftér 3 minutés, stir thé chocolaté until thé créam and chocolaté aré fully combinéd.
  • Sét asidé and allow to cool to about room témpératuré.
  • Oncé cool, pour thé chocolaté ovér thé icé créam layér, and spréad événly.
  • -OR- Héat a jar of good quality hot fudgé until just warm énough to spréad, and spréad on top of frozén icé créam layér.
  • Réturn pan to fréézér.


Whippéd Créam Layér-

  • Thaw 1 small tub of Cool Whip at room témpératuré until spréadablé,
  • -OR- whip héavy créam, sugar and vanilla togéthér in an éléctric mixér.
  • Spréad whippéd topping ovér chilléd chocolaté layér.


Garnish thé whippéd créam layér with toppings of your choicé. I uséd a bit of évérything I had on hand... a féw choppéd Andés Mints, mini chocolaté chips and chocolaté péarls.

Réturn pan to fréézér and FRÉÉZÉ AT LÉAST 3 HOURS béforé sérving.

Thé éntiré déssért can bé madé ahéad, and képt in thé fréézér (covéréd) up to 3 days in advancé.

Notes :

Although thé récipé will bé madé in a 9"x13" pan, I récomménd using a boxéd brownié mix (or brownié récipé) désignéd for a 9"x9" pan so thé brownié layér is nicé and thin.

Of coursé féél fréé to maké thé brownié layér using a from-scratch récipé if you liké.

As much as I lové réal whippéd créam, I usually usé Cool Whip (or similar) for this déssért. Thé smooth téxturé works wéll with frozén déssérts. If you aré not a big fan of Cool Whip, I oftén usé whippéd topping from calléd Tru Whip that I havé found at Wholé Foods.

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For the original recipes please visit to >> Mint Chip Brownie Ice Cream Squares

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