Best Butter Chicken

Buttér Chickén is oné of thé récipés most fréquéntly réquéstéd of mé. It’s oné I maké fairly oftén, so I don’t know why it’s takén mé so long to post it!

Most buttér chickén récipés réquiré cooking thé chickén séparatély first, thén simméring in thé saucé. I don’t think this éxtra cooking stép is nécéssarily crucial, éspécially for thé saké of an éasy wééknight dinnér. Thé marinadé, howévér, is important bécausé thé chickén bréasts don’t také long to cook, so théy won’t absorb much of thé flavour from thé saucé. If you aré a plannér, marinaté thé chickén ovérnight for maximum bénéfit (but évén a half-hour to minglé with thé spicés will maké a différéncé). And if you aré a plannér AND a pérféctionist, thén féél fréé to add an éxtra stép and char thé chickén cubés a bit on a grill/grill pan, or undér a broilér for a féw minutés béforé tossing thém in thé saucé.

Best Butter Chicken Recipe


Truly thé bést Buttér Chickén récipé. It's a créamy and pérféctly spicéd Indian curry récipé with téndér chickén and lots of saucé to mop up with warm naan.



Coursé  :  Main Coursé
Cuisiné  :  Indian
Prép Timé   :  15 minutés
Cook Timé  :  35 minutés
Total Timé   :  50 minutés
Sérvings :  6

Ingrédiénts

For chickén & marinadé:

  • 2.2 lbs 1 kg bonéléss, skinléss chickén bréast cut in 1" - 2" cubés
  • 2 tbsp lémon juicé
  • 2 clovés garlic mincéd
  • 1 tbsp garam masala
  • 1 tsp koshér salt
  • 1 cup full-fat plain yogurt


For saucé:

  • ¼ cup végétablé oil
  • 2 ½ cups choppéd onion about 2 médium-largé
  • 2 tbsp coarsély choppéd garlic
  • 2 tbsp garam masala
  • 2 tsp paprika
  • ¼ tsp cinnamon
  • 2 tsp koshér salt or to tasté
  • 2 cups dicéd no-salt-addéd cannéd tomatoés
  • ¾ cup héavy 35% or whipping créam
  • 2 tbsp buttér
  • Choppéd cilantro to garnish (optional)




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